Mijn lichaam als bondgenoot

Deze module helpt je op weg om (opnieuw) meer zorg en aandacht voor je lichaam te krijgen. Je gaat op zoek naar een levensstijl die recht doet aan (de grenzen van) je lichaam.

Met behulp van informatieve teksten, illustratieve video’s en heel wat oefenmateriaal zal je steeds meer inzicht krijgen in jezelf en de werking van lichaam en geest. Door contact te maken met je lichaam krijg je voeling met de waardevolle informatie die het in zich draagt.

Je 
zal meer innerlijke kracht en energie ervaren, meer rust en balans. Je zal je lichaam leren kennen als een bron van rust, herstel, kracht en wijsheid. Dit alles op je eigen tempo.
Write your awesome label here.

Kort samengevat

  • Indicatie

    Ga je gebukt onder stress en kom je niet tot rust? Heb je last van spannings- of andere klachten waarvoor niet meteen een duidelijke verklaring is? Schenk je weinig zorg en aandacht aan belangrijke signalen van je lichaam?
  • Focus

    • Lichaamsbewustzijn
    • Zorg en aandacht voor het lichaam
  • Doel

    Meer aandacht krijgen voor de signalen van je lichaam. Leren luisteren naar de wijsheid van je lichaam. Je leven inrichten met meer respect voor (de grenzen van) je lichaam.
  • Doelgroep

    • Adolescenten
    • Volwassenen
  • Inspiratiebronnen

    • Lichaamsgerichte psychotherapie
    • Neuropsychologie
    • Gezondheidspsychologie
    • Focusing-georiënteerde psychotherapie
    • Mindfulness Based Therapy
    • Yoga

Ontwikkeld door

Claude Missiaen

MASTER KLIN. PSYCHOLOGIE
Cliëntgericht, Existentieel en Focus-Oriented psychotherapeut & supervisor. 35 jaar klinische ervaring.
Verbonden aan diverse opleidingscentra in Vlaanderen, Nederland en Polen.

Lynn Van den Eynde

MASTER KLIN. PSYCHOLOGIE
Cliëntgericht, Emotion-Focused psychotherapeute.
Ruim 9 jaar klinische ervaring.

Hoe ga je te werk?

We onderscheiden in deze modules vier secties die je zullen helpen om (meer) verbinding te maken met je lichaam. Je kan kiezen hoe je dit aanpakt. Ofwel volg je de volgorde die wij voorstellen of je gaat ineens naar de sectie die jou het meeste aanspreekt.

Elke sectie is opgebouwd uit verschillende bouwstenen. Afhankelijk van het icoontje is dit een video, tekst, opdracht, vragenlijst,... De inhoud van de bouwsteen wordt zichtbaar als je klikt op het icoontje. Voor de meeste bouwstenen is ook een printbare pdf-versie voorzien, gemarkeerd met een paperclipje.

Telkens je een bouwsteen hebt afgewerkt, verschijnt een vinkje. Op die manier behoud je het overzicht van hetgeen je al doorlopen hebt. De module blijft voor jou toegankelijk via je persoonlijke logingegevens, ook als je je therapie hebt beëindigd.

Sectie 5 bevat bonusmateriaal, voor als je er niet genoeg van kan krijgen. In de laatste sectie kan je je feedback kwijt over deze module.

Hoe is de module opgebouwd?

Write your awesome label here.

Informatieve teksten

Je krijgt uitleg over het thema en je leert bepaalde processen beter te begrijpen

Zo leer je dat je lichaam en geest verbonden zijn en mekaar wederzijds beïnvloeden. Werken aan je mentaal welzijn kan niet zonder aandacht te schenken aan je lichaam.
Write your awesome label here.

Illustratieve video's

Je verwerft meer inzicht in het thema aan de hand van verhelderende filmpjes

Je ontdekt bijvoorbeeld wat het verschil is tussen gezonde en ongezonde stress en wat de impact is van aanhoudende stress op je lichaam.
Write your awesome label here.

Reflectie-opdrachten

Je denkt na over hoe je je met het thema verhoudt.

We nodigen je bijvoorbeeld uit om een mindful eetdagboek bij te houden dat je helpt om meer zicht te krijgen op hoe en waarom je eet.
Write your awesome label here.

Oefeningen

Je gaat actief aan de slag om veranderingen in je persoonlijk leven te realiseren

We reiken je bijvoorbeeld een heleboel eenvoudige maar effectieve oefeningen aan om je zenuwstelsel tot rust te brengen.
Write your awesome label here.

Symbolische medailles

We belonen je graag voor je inspanningen om aan je mentaal welzijn te werken

We vatten samen waarmee je aan het werk bent gegaan en we bekrachtigen je proces met een treffend gedicht, een verhelderend citaat of een humoristische cartoon.